Політична реклама

Через 2 роки Львів матиме проект підземного міста

1307 0
На розробку проекту туристичного маршруту «Підземного Львова» треба два роки. Про це повідомив на брифінгу 14 листопада заступник міського голови Львова Василь Косів. За його словами, проект підземного туристичного маршруту зараз починають реалізовувати у підземеллі під Преображенською церквою.

«Підписали угоду з Єврокомісією, недавно отримали перші кошти і цей проект стартує», – пояснив Василь Косів.

Лише на розробку проекту, за словами чиновника, потрібно два роки.

«Ідея проста: спустившись під землю в одному місці на краю середмістя пройти під землею впродовж близько півгодини і вийти в зовсім іншому місці на іншому краю середмістя. Такі туристичні маршрути є дуже популярні в наших сусідів – поляків… Такий простір може використовуватись і як виставкові зали, також в підземеллях можна побачити зразки львівської готики, якої на поверхні уже немає, а в підвалах ще збереглася», – сказав Василь Косів.

Як інформував ZAXID.NET, раніше Львів виграв два гранти від Європейського Союзу на суму 9 млн грн, які отримає на проект «Підземний Львів» та на ЛКП «Лев», яке працює з безпритульними тваринами.

Також заплановано, що експерти з Кракова візьмуть участь у підготовці та реалізації проекту «Підземний Львів».

Джерело: Zaxid.net

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!