Через 2 роки в Жовкві видобуватимуть енергію з органічних відходів

1293 0

У Львові стартував триденний польсько-український семінар «Підтримка органів місцевого самоврядування Львівської області у створенні та впровадженні політики ефективного використання джерел енергії». Іншими словами, протягом трьох днів польські гості розповідатимуть представникам дев`яти міст України, як виробляти енергію з води, сонця, землі, вітру, сміття...

Переваги використання відновлювальних джерел енергії поляки вже відчули. Протягом останніх десяти років у польських містах та містечках діють підприємства, які отримують біогаз із органічних відходів, води та вітру. Ці ресурси невичерпні і доступні в усіх куточках планети. До того ж не засмічують середовище, є безкоштовними та утилізують виробниче сміття, - доповідають поляки. А разом із ними за альтернативні джерела енергії виступають і українці.

 «Багато відходів є від деревообробних підприємств, багато від сільського господарства", - розповідає «Твоєму містові» виконавчий директор Львівського відділення Асоціації міст України Василь Абаімов. "Їх треба використовувати. А ми всі, як наркомани, «сіли на голку» газу і не можемо уявити, що є інші види енергії». 

Використовувати їх, як розповіли «Твоєму місту» учасники семінару, приблизно за 2 роки будуть і на Львівщині. Так, із допомогою поляків, у 2013 році у районному центрі Львівщини, в Жовкві, повинно з`явитись підприємство, на якому біогаз отримуватимуть із... органічних відходів. Але більше про це дивіться у телесюжеті на нашому порталі вже за декілька година. То ж, слідкуйте за оновленнями. 

ТЕГИ: відходи

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!