Коли українці зможуть відмовитись від печаток на документах

1629 0
Закон, який передбачає скасування вимоги обов'язкового використання печаток на документах, набуде чинності 19-го липня 2017 року.

Закон, опублікований у середу, 19-го квітня, в офіційній газеті Верховної Ради Голос України і набуде чинності через 3 місяці після опублікування, передають Українські новини.

У Господарському кодексі прописано, що печатка не може бути обов'язковим реквізитом документа, який подається від імені суб'єкта господарювання органу державної влади.

Читайте також: В Україні ввели плату за бронювання авіаквитків через агентства 

Державним органам забороняється вимагати наявності печатки на документах. Передбачається, що наявність або відсутність печатки не створює жодних юридичних наслідків. Крім того, вводиться адміністративна відповідальність за вимагання проставлення печатки на документі.

Така дія передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

14-го квітня Президент України підписав закон, що передбачає скасування вимоги щодо обов'язкового використання печаток на документах.

Нагадаємо, закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами Верховна Рада ухвалила 23-го березня цього року. За нього проголосували 226 депутатів. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!