Політична реклама

Через 70 років на Землі може зникнути кава

1346 0
Внаслідок кліматичних змін уже за 70 років на нашій планеті можуть зникнути ліси "дикої" кави, попереджають британські науковці.

Найпопулярнішим та найпоширенішим сортом кави є арабіка, вона складає 70% від усієї кави, яку ми п’ємо. Арабіка росте в гірських лісах, яких дедалі меншає.

Про це повідомляє "Правда. Життя", посилаючись на The Daily Mail.

Кава, що росте на комерційних плантаціях, є дуже вразливою до хвороб та змін клімату. Нині люди ще можуть оновлювати плантації за допомогою лісових рослин, якщо ж "дикої" кави не стане, виробництво улюбленого в цілому світі напою опиниться під загрозою.

Якщо вже найближчим часом не почати рятувати гірські ліси, ціни на каву почнуть стрімко зростати, передрікають фахівці британського Королівського ботанічного саду К’ю.

"Надзвичайно важливим є зберегти арабіку в її природному середовищі. Без цих диких (генетичних) ресурсів кавова галузь стане незахищеною від шкідників чи хвороб", - говорить керівник відділу досліджень кави Аарон Девіс.

"За найгіршим сценарієм, за 70 років арабіка перестане існувати в дикій природі", - запевняє він.

Сьогодні каву виробляють 70 країн світу. В цій галузі працює близько 26 мільйонів людей. Найбільшим виробником кави є Африка, а більшість диких кавових лісів знаходиться на території Судану та Ефіопії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!