Через борги за компослуги ЛКП пропонували львів'янам їхати в зону АТО

4685 0
У Львові окремі ЛКП розіслали мешканцям, які мають велику заборгованість за комунальні послуги, повідомлення, у яких йшлося про те, що, у випадку несплати боргів за комунальні послуги, ЛКП звертатиметься до військкоматів з закликом відправляти членів сімей мобілізаційного віку в зону АТО. Відтак, ці люди будуть звільнені від сплати за компослуги.
Фото з Facebook Aleksandr Kamzolov

Фото з Facebook Aleksandr Kamzolov

Зокрема, про це йдеться у повідомленні, яке отримали мешканці Львова, яких обслуговує ЛКП «Південне». Його оприлюднив на своїй сторінці у Facebook користувач Aleksandr Kamzolov.

 «Оскільки на неодноразові звернення ви відмовляєтесь сплачувати заборгованість, мотивуючи неспроможністю, враховуючи наявність у Вашій квартирі осіб мобілізаційного віку, ЛКП змушене звертатися у військовий комісаріат щодо залучення даних осіб до проходження служби у зоні проведення АТО. У зв’язку з цим буде надана пільга у вигляді звільнення від сплати за квартирну плату, а заробітну плату в даному випадку ви зможете скеровувати на погашення заборгованості за комунальні послуги», –  йдеться у тексті повідомлення.

Директор ЛКП «Південне» Романна Крюкова підтвердила Вголосу, що дійсно її працівники роздавали мешканцям такі повідомлення, однак запевнила, що жодного призначення, крім інформаційного вони не мають: «Так ми хотіли донести нашим мешканцям, що міська рада затвердила ухвалу, відповідно до якої люди, які перебувають у зоні АТО звільняються від оплати квартирної плати. Тому ми мешканцям, серед яких є люди мобілізаційного віку і великі борги, вказали у повідомленнях інформацію про цю ухвалу. Якщо люди мають борги, то, ймовірно, не мають можливості платити за квартиру. Тому ми їм пояснили, що вони будуть звільнені від оплати за утримання будинку, якщо братимуть участь у військових діях. У нас є море людей, які підлягають мобілізації і вони повинні знати про свої пільги», – пояснила директор ЛКП.

Водночас за інформацією прес-служби Львівської міськради, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник назвав повідомлення окремих ЛКП, розіслані боржникам, неправильною і недоречною ініціативою керівників ЛКП.

«З метою забезпечення збору коштів  за комунальні послуги, окремі керівники ЛКП проявили ініціативу, яка з усіх міркувань є недоречною і неправильною. Усім ЛКП дана вказівка припинити таку практику, керівникам роз’яснено про неприпустимість таких дій», – зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Нагадаємо, у Львові родини учасників АТО звільнені від оплати за комунальні послуги. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!