Через буревій у Парку культури Львова впали чотири дерева. Фото

1629 0
Пошкоджені також два електричні стовпи і лазанка на центральній алеї.
фото пресслужби парку культури і відпочинку імені богдана хмельницького

фото пресслужби парку культури і відпочинку імені богдана хмельницького

Через сильний буревій сьогодні у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького впало чотири ясени, клен і смерека. Про це повідомляє пресслужба Парку.

«Ясени! Впали саме вони, задіяли потім ще клен і ялину. Кореневе гниття ясенів знищило і 150-літній Ясен на Митній. Зрізи цілюсінькі, крона шикарна. Але коренів щоб це все тримати, немає. А що ж вже казати про вуличні, коли в них роздовбане ремонтами коріння?», уточнює у себе на Фейсбуку керівниця управління екології і природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Пошкоджені також два електричні стовпи і лазанка на центральній алеї. Ніхто з людей і тварин не постраждав. Команда Парку наразі працює, аби впоратися з наслідками негоди.

Працівники просять бути дуже обережними під час прогулянок парком (якщо в парку є пошкоджені буревієм дерева, які ми не оглянули, – вони можуть впасти чи надламатися). На Центральній алеї тимчасово не буде освітлення, оскільки ремонтують стовпи.

Нагадаємо, що у грудні буря у Львові поламала чи повиривала із корінням у парках 54 дерева. Зокрема, 19 дерев понищило у парку Івана Павла ІІ, 9 – у Скнилівському парку, по 7 – у Горіховому гаю та Снопківському парку, а також  4 – у парку «Залізна вода».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!