Через «Дію» можна буде розмитнити авто

1531 0
Це значно спростить процедуру реєстрації.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Незабаром можна буде пройти митне оформлення транспортних засобів за допомогою застосунку й порталу «Дію». Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Стосовно податків на автомобільний транспорт. Ця норма відтермінована до 1 липня, але до цього часу також буде запроваджена полегшена процедура швидкого розмитнення через «Дію». Тобто всі українці зможуть розмитнювати автомобілі ще на під'їзді до митного кордону України», − пояснив він. 

Шмигаль зазначив, що це має значно спростити процедуру реєстрації.

Читайте також: Російські війська обладнують позиції на північному кордоні з Україною

Крім того, за словами прем’єр-міністра, у держави є стратегія розвитку автомобільного транспорту: «Наголос ми будемо робити в сьогоднішніх реаліях на електромобілях та на гібридних авто. Там будуть ще окремі пільги», − додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів запропонував повернути мита на ввезені в Україну авто для власного користування. У пояснювальній записці законопроєкту зазначають, що без сплати митних платежів оформлюють автомобілі преміум класу вартістю понад 1 мільйон гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!