Через «Дію» можна отримати статус внутрішньо переміщеної особи

821 0
У застосунку можна оформити статус ВПО і отримати виплату від держави.
Застосунок "Дія"

Застосунок "Дія"

В «Дії» запустили послугу для внутрішньо переміщених осіб. Тепер вони можуть оформити статус ВПО у додатку та отримати виплату від держави для себе і своїх дітей. Про це повідомив міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров.

«Ви можете отримувати щомісяця 2 000 грн на себе та 3 000 грн на кожну вашу дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку)», – пише він. 

Читайте також: У «Дії» з'явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт

Важливо, що послуга в застосунку «Дія» стосується тільки тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО. Трохи згодом зʼявиться можливість податися на допомогу для всіх переселенців.

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. З початку повномасштабного вторгнення росії документи приховали у цілях безпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!