Через гасіння підпаленої трави до лікарні Львова потрапили дев’ять людей. Троє померло

1745 0
Дехто з потерпілих отримав 80-90% глибоких опіків тіла.

За останні 10 днів до Центру термічної травми та пластичної хірургії першого ТМО Львова госпіталізували дев’ятьох пацієнтів із важкими опіками тіла, які вони отримали під час гасіння підпаленої трави. Троє постраждалих, отримавши опіки, несумісні з життям, померли. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Всі ці чоловіки і жінки – гасили траву, яку підпалили невідомі. Треба розуміти, що людина, заходячи на територію де горить трава, має небезпеку того, що на ній загориться одяг. І так часто стається. Були пацієнти, які мали по 80-90% глибоких опіків тіла, і вони, на жаль, померли», – зауважив завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії Василь Савчин.

Читайте також: За добу на Львівщині гасили 87 поже сухої трави. ДСНС врятувала зайченя 

Шестеро пацієнтів наразі перебувають на лікуванні. Зі слів лікаря, у них глибокі опіки верхніх та нижніх кінцівок. Стан – важкий, медики надають всю необхідну допомогу.

Зазначимо, що підпалювання сухої трави заборонено та карається адміністративною відповідальністю. У воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, відповідно, за це передбачено кримінальну відповідальність – ув’знення строком від 10 до 15 років.

Крім того, рятувальники, виїжджаючи на такі виклики у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, витрачають резерви не за призначенням.

У мерії зауважують, що від початку року на території Львівської громади зафіксували 10 великих пожеж в екосистемах. Площа горіння становила від 200 до 500 кв м.

Мешканців закликають не спалювати суху рослинність. Через те, що значно зросла кількість пожеж в екосистемах, й випадки трапляються практично щодня, багато тварин гинуть у полум’ї. Якщо ви стали свідком підпалу, телефонувати на «102».

Нагадаємо, що у квітні 2020 року народні депутати Верховної Ради України у цілому ухвалили законопроєкт №2339, що передбачає посилення відповідальності за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу.

Зокрема, за самовільне випалювання рослинності або її залишків раніше штрафували на 10-20 неоподаткованих мінімумів для громадян (170-340 грн) та 50-70 н. м. для посадовців (850-1190 грн). Тепер же штрафи зросли до 180-300 (3 060-5 100 грн) та 900-1200 (15 300-20 400 грн) відповідно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!