Через карантин бюджет Львова втратив понад 200 мільйонів гривень

2679 0
За ці гроші можна повністю реконструювати вулицю на кшталт Богдана Хмельницького.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові на час карантину місцевих підприємців звільнили від сплати орендної плати та від сплати туристичного збору. Окрім того, через те, що багато бізнесів не працювали і продовжують карантинити, міський бюджет не отримує податкових надходжень. Як розповіли Tvoemisto.tv у департаменті економічної політики міськради Львова у відповідь на інформаційний запит, за попередніми підрахунками, місто за підсумками 5-ти місяців недоотримало понад 200 мільйонів гривень.

Втрати від сплати орендної плати за нежитлові приміщення становлять 14 млн грн. Від оплати звільнили 850 підприємців. Втрати від орендної плати за окремі конструктивні елементи благоустрою (наприклад, сітілайти, рекламні конструкції) становлять 9 млн грн – звільнили від сплати 2 тисячі підприємців. Ще 35,6 млн гривень місто недоотримало від сплати орендної плати за землю.

Окрім того, 17 березня у Львові вирішили звільнити підприємців від сплати туристичного збору до кінця року. Тут прогнозовані втрати міського бюджету Львова на 2020 рік, розраховані відповідно до планових показників, становитимуть 9,4 млн грн.

Читайте також: Вижити в час карантину. Як допомагають бізнесу і наскільки це ефективно

«Сукупні втрати податкових надходжень міського бюджету через карантин та внесення змін до деяких законодавчих актів, які регулюють підприємницьку діяльність, за 5 місяців становлять 7,4 % або 219,4 млн грн», – каже заступник директора департаменту Олег Забарило.

Невиконання плану надходжень від податку на доходи фізичних осіб за 5 місяців 2020 року із загальної суми становить 121 млн грн. Прогнозовані втрати до міського бюджету від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, становлять 22,3 млн грн.

Утім, про дефіцит бюджету у міськраді наразі не говорять, тому що оцінити це можна буде лише наприкінці року.

Додамо, що за ці гроші можна було б відремонтувати магістральну вулицю, як-от Богдана Хмельницького. Її реконструкція з заміною мереж коштує 175 млн грн.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!