Через карантин львівська мережа ресторанів !Fest відправляє частину працівників у вимушені відпустки

13622 0
Їм обіцяють повернути робоче місце впродовж місяця після завершення карантину.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Через карантин найбільша львівська мережа ресторанів !Fest відправляє частину своїх працівників у вимушені відпустки. Про це під час відеотрансляції повідомили власники мережі Андрій Худо, Юрко Назарук та Дмитро Герасімов.

Читайте також: Все буде «!FEST»: Як львівська компанія будує світовий бренд

Через карантинні обмеження, що діятимуть до 24 квітня, !Fest, як і інші мережі, зачинили свої ресторани, готелі та призупинили діяльність школи.

«Це не криза, як була епідемія 2009 року, – зараз увесь світ під ударом, і додатково почалась світова економічна криза. Ми не знаємо, скільки це триватиме. Наразі карантин в Україні до 24 квітня, але ми розуміємо, що вихід із карантину може бути до середини літа 2020. Що ми робимо? Компанія переходить з режиму прибутковості в режим виживання та збереження наших людей», – каже Андрій Худо.

За його словами, компанія переходить із режиму прибутковості в режим виживання та збереження людей.

«Скорочуємо видатки та намагаємось вивести наші бізнеси в точку беззбитковості, щоб люди мали роботу. Зараз наше завдання – створити якомога більше робочих місць, тому щодня працюємо над новими проектами, щоб створити нові робочі місця в холдингу. Окремі ресторани працюють на доставку їжі, магазини «Два кроки» працюють і доставляють продукти додому, «Видавництво Старого Лева» продає книги онлайн та робить доставку, «Авіація Галичини» запустила пошиття масок із людьми вдома. Також виводимо наші товари за територію холдингу – в торгові мережі та інші простори», – каже підприємець.

Велику частину персоналу відправляють у відпустки за свій рахунок із 3 квітня, залишаючи лише чинний бізнес та лідерів груп і команд. Після закінчення карантину робітника обіцяють повернення на робочі місця впродовж місяця.

Читайте також: Криза торкнеться кожного львів’янина. Скільки Львів втратить на туристах через карантин

Нагадаємо, Львівська міськрада розробила програму підтримки місцевих підприємців на час карантину, за якою, зокрема, звільнили від сплати за оренду комунальних приміщень та туристичного збору. Водночас Нацбанк радить банкам змінити умови кредитування на час карантину. Підприємці підрахували, що через кризу безробіття в Україні може сягнути 12%.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!