Окупанти втікають на вкрадених велосипедах через контрнаступ ЗСУ, – розвідка

1942 0
237-й гвардійський десантно-штурмовий полк припинив своє існування у зв’язку з втратами пораненнями військових.
Фото: Telegram

Фото: Telegram

У результаті контрнаступу Сил оборони України на кількох напрямках російські окупаційні війська шукають способи безпечно вибратися з бойових дій та можливих оточень. За даними розвідки, 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк рф припинив своє існування у зв'язку з загибеллю або пораненням усіх військовослужбовців на Херсонському напрямку. Значна частина з тих, хто вижив, перебувають у вкрай важкому стані. Про це повідомляють у Telegram-каналі Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: У Британській розвідці повідомили, чи є загроза з боку білорусі

Зазначається, що військові з 202-го окремого мотострілецького полку, що перебуває у Харківській області, відійшли з позицій та перемістились у найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів та зв’язку. Наразі телефонують рідним з проханнями зв’язатися з командуванням та з’ясувати, куди їм рухатися далі. Деякі з них просять дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із території України.

Окупанти намагалися чинити спротив наступу українських військ на Харківщині, обстрілюючи позиції ЗСУ з танків та важкої вогнеметної системи «Сонцепьок». У результаті росіяни зазнали зазнали суттєвих втрат, тож залишили позиції та малими групами відійшли назад. За даними розвідки, військові рф скаржаться на потужний контрнаступ України, відсутність боєкомплекту та техніки. Крім того, через відсутню логістику відступають дезорганізовано, а для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери, чимало військових йдуть пішки.

На Дніпропетровському напрямку росія намагається утримати зайняті позиції, проте зростає невдоволення новим підкріпленням – більшості «новобранців» 55-60 років.

Читайте також: Бійці 24 бригади з Львівщини знищили ворожу бойову машину з екіпажем

У розвідці зазначають, що для утримання позицій у Херсонській області окупанти підвезли «свіжих» солдат з території рф. Утім, поповнення категорично відмовляється брати участь у наступальних бойових діях.

Разом з тим, у пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що контрнаступ ЗСУ – це фейкова «піар-акція». Пропаганда кремля намагається переконати своїх громадян, що всі повідомлення про контрнаступ є «показовим виступом» для Європи та цивілізованого світу. А все надане західне озброєння та військова техніка продані невідомим покупцям.

Нагадаємо, Збройні сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів. Зокрема, захисники повністю звільнили з-під російської окупації місто Балаклія в Харківській області.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!