Політична реклама

Через курс валют ліки у Львові подорожчали наполовину

1766 0
Міністерство охорони здоров'я має суттєві проблеми із закупівлею ліків для потреб хворих.

Внаслідок різких валютних коливань, нестабільної політичної ситуації та введення 7% ПДВ на імпорт ліків, усі медикаменти в Україні подорожчали приблизно на 50%, інформує Zaxid.net з посиланням на УНІАН.

Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій констатує, що жодна з бюджетних програм, де передбачені медикаменти та дослідження для найбільш уразливих верств населення, не фінансується на 100%.

«За аналізом бюджетних програм, які на сьогодні є в МОЗ, деякі програми взагалі не фінансуються, а деякі − на 20− 30%, деякі − на 90%, але стовідсоткового фінансування на сьогодні немає», − сказав Мусій.

Він додав, що медикаменти, які використовуються у державних програмах, на 80% − імпортного виробництва, тому дуже серйозно прив'язані до курсу валют.

«Так от, за курсом валют, станом на сьогодні це плюс 40%. Плюс введення ПДВ 7% робить дорожчими (медикаменти – ред.) ще на 10% і загалом ми маємо прогнозоване підвищення цін, якщо не зменшиться курс долара, − 50%», − сказав міністр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!