Через Львів планують запустити поїзд із вагонами-трансформерами

7089 0
У 2016 році Укрзалізниця окрім звичайних купейних вагонів, вперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. Скористатись новими вагонами можна буде вже восени. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.
Фото ілбстративне. Джерело: avtoinsider.com

Фото ілбстративне. Джерело: avtoinsider.com

Особливістю та перевагою вагонів-трансформерів є можливість їх використання як на нічних маршрутах, так і на денних маршрутах поїздів Інтерсіті з комфортабельними кріслами. У нічному режимі вагона нижні і верхні полиці купе (всього 4) використовуються як комфортні спальні місця. У денному режимі нижні полиці купе легко трансформуються у зручні місця для сидіння.

Загалом із 21 пасажирського вагона, які за замовленням виготовить Крюківський вагонобудівний завод, Укрзалізниця придбає 13 нових вагонів із купе-трансформерами. Перші такі вагони мають бути поставлені Укрзалізниці вже восени. Їх використовуватимуть у нічних та денних поїздах.

В Укрзалізниці переконані, що трансформери дозволять підвищити ефективність використання вагонів та істотно збільшити їх середньодобовий пробіг.

Ймовірно, вагони-трансформери обслуговуватимуть новий маршрут Київ – Львів – Івано-Франківськ категорії «Нічний експрес» у нічному сполученні та категорії Інтерсіті – в денному. Графік може складатися таким  чином, що у дні пікового попиту маршрут поїзда буде продовжуватись до курортних міст Ворохта та Яремча, які користуються популярністю серед туристів.

Нагадаємо, ПАТ «Укрзалізниця» уклала договори з ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на поставку 21 пасажирського вагона до кінця поточного року. Договори укладено за результатами проведених ПАТ «Укрзалізниця» відкритих торгів на закупівлю пасажирських вагонів, за якими найбільш економічно вигідною визнано пропозицію ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Закупівлю 21 пасажирського вагона передбачено консолідованим фінансовим планом ПАТ «Укрзалізниця» на 2016 рік.

Нагадаємо, З 25 серпня у зв’язку із призначенням зупинки на ст. Підзамче потяг №91/92 Львів-Київзмінить розклад руху. Також «Укрзалізниця» скасувала поїзд зі Львова в Івано-Франківськ. 

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!