Через Львівщину прокладуть «Шовковий шлях» до Китаю: що це дасть

8842 0
У рамках проекту «Шовковий шлях», через Україну, зокрема Львівщину, прокладуть транспортні магістралі до Китаю та країн Європи.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Про це у коментарі  Tvoemisto.tv під час Міжнародного економічного форуму розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ідея Шовкового шляху полягає у тому, що ми повинні пустити через Україну транспортні потоки, які ідуть на Китай, на країни Перської затоки, Європейський Союз та країни Скандинавії. Зараз ми відпрацьовуємо стратегію. Якщо все буде гаразд, то через Львівщину прокладуть, у першу чергу, шляхи до Польщі», – зазначив Володимир Омелян.

Як додав міністр інфраструктури, проект є перспективним для України та, зокрема, і для Львівського регіону, адже разом із транспортними коридорами будуть розбудовувати і всю супутню інфраструктуру, що передбачатиме великі інвестиції.

«Ми зробили тестовий варіант і вже розуміємо, що технічно його можливо втілити. Зараз шукаємо наповнення вантажами. Вже наступного року маємо намір системно над цим працювати», – прокоментував Володимир Омелян.

Нагадаємо, у березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України. 

Підготували Наталія Середюк, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!