Через митні порушення Львівський суд конфіскував автобус у перевізника на користь держави

27608 0
За перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів постановою Галицького районного суду чоловіка визнали винним у адмінправопорушенні.
Фото: Львівська митниця ДФС

Фото: Львівська митниця ДФС

Львівський апеляційний суд залишив без змін постанову першої інстанції та прийняв рішення конфіскувати в дохід держави рейсовий автобус марки «VAN HOOL». Відповідно до матеріалів справи, суд першої інстанції встановив, що в січні цього року в пункт пропуску «Шегині» прибув рейсовий автобус марки «VAN HOOL» під керуванням чоловіка, який прямував з Польщі до України.

«Під час митного контролю транспортного засобу в системі «Інспектор» спрацювала автоматизована система аналізу та управління ризиками, яка виявила можливе переміщення з порушенням законодавства. Зокрема, рейсовий автобус ввезли ще 28 грудня 2020 року на митну територію України в режимі «тимчасове ввезення до 20 днів», – пояснюють у пресслужбі суду.

Читайте також: Купити авто в Європі. Як через новий закон виник ажіотаж на кордоні і ринку

Згодом, 24 червня 2021 року, чоловік надав документи, які підтверджували, що автобус перебував на ремонті та повідомив про це митницю. Водночас його використовували для внутрішніх перевезень пасажирів на митній території України.

Так, за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів постановою Галицького районного суду чоловіка визнали винним у скоєнні адмінправопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 Митного кодексу України та наклали стягнення – конфіскацію транспортного засобу в дохід держави. Врахувавши усі матеріали справи та доводи сторін, Львівський апеляційний суд постановив залишити апеляційну скаргу захисника правопорушника без задоволення, а постанову першої інстанції без змін.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів визначив три пункти пропуску для переміщення окремих транспортних засобів через митний кордон України. Серед них є один ПП на Львівщині, йдеться про «Грушів».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!