Через недостатню кількість учнів на Львівщині закриють 8 шкіл

4651 0
Рішення щодо інших дванадцяти шкіл мають ухвалити до кінця серпня.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Через недостатню кількість учнів на Львівщині закриють 8 шкіл. Попередньо планували, що не працюватиме близько 20 навчальних закладів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомляла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ірина Сислюк. Однак рішення щодо інших дванадцяти шкіл мають ухвалити до кінця серпня.

Як повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА, основна причина, через яку школи закривають, - недостатня кількість учнів. Є деякі школи, де батьки самі заявили, що вже не поведуть дитину саме в цю школу, а випадки, коли в школах було до десяти учнів загалом.

Читайте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

«Школа закривається тільки тоді, коли є рішення місцевих органів влади. Станом на сьогодні ухвалили рішення щодо восьми закладів. Це п’ять філій і три початкові школи. Рішення щодо решти – в процесі. Як правило, сесії у громадах відбудуться після 20 серпня. Тому станом на 1 вересня ми вже будемо мати остаточну картину», – каже Ірина Сислюк.

Те, як використовувати приміщення закритих шкіл, вирішуватимуть місцеві органи влади. Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує громадам використовуватиїх як позашкільні заклади – для гурткової роботи, клубу за інтересами – створювати можливості для розвитку дітей.

«Звичайно, що вкладати кошти у фінансування таких шкіл недоцільно. І є момент відносно соціалізації учнів – дитині, яка провчилася у класі з двома-трьома дітьми, а в п’ятий клас йде у школу у повноцінний клас, дуже важко адаптуватися, виникають проблеми з комунікацією», – пояснює вона.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

За словами Ірини Сислюк, станом на початок серпня відомо про закриття та оптимізацію таких навчальних закладів у громадах Львівщини:

Школи:

  • І ступеня у с. Княжпіль, що у Добромильській територіальній громаді
  • І ступеня у с. Любша, що у Журавненській територіальній громаді
  • І ступеня у с. Рудківці, що у Ходорівській територіальній громаді
  • І ступеня у с. Радохинці, що у Шегинівській територіальній громаді.

 

Філії:

  • Угільнянська філія Великодідушицької опорної школи І-ІІІ ступенів у Стрийській територіальній громаді
  • Барилівська початкова школа філія Миколаївського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лопатинської селищної ради
  • Липниківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів опорної Мостиської школи №1 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради
  • Підлісецький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів опорної Мостиської школи № 2 І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради.

 

Нагадаємо, що про те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте та дивіться у проєкті Tvoemisto.tv «Тема тижня».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!