Політична реклама

Через негоду в Еквадорі в Україні дорожчають банани

1307 0
Один з найпопулярніших в українців екзотичних фруктів — банан — істотно дорожчає. Причина — похолодання і стихійні лиха в Еквадорі, який є одним з провідних виробників бананів. Як відзначають учасники ринку, в останні тижні в цій країні встановилася холодна погода, а також відбулися повені, що різко скоротило пропозицію цього товару на ринку і викликало зростання цін. Це позначилося на вартості цих фруктів і в країнах-покупцях, зокрема в Україні.

«Так, ми фіксуємо зростання вартості бананів в Україні. Причина — Еквадор піднімає ціни. Ціна закупівлі вже перевалила за 25 доларів», — говорить Сергій Дрозда, представник компанії-імпортера фруктів в Україну.

За даними експертів «АПК-Інформ: овочі та фрукти», за минулий тиждень ціни на банани в Україну зросли на 27%. Як відзначає Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», на поточний період припадає пік споживання бананів в нашій країні. «При цьому очікується, що складна ситуація з поставками збережеться ще близько чотирьох тижнів», — додала вона.

Джерело: "ВКурсе"
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!