Через незаконну забудову львів’яни перекриють дві вулиці

4232 0
Акція протесту запланована на 12:00 на вулицях Виговського та Кульпарківській.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Сьогодні, 28 вересня, мешканці перекриють вулиці Виговського та Кульпарківську на знак протесту проти побудови офісного центру за адресою Кульпарківська, 200. Про це пише львів’янка Ольга Ригель у спільноті «Скандальні забудови у Львові» в мережі Facebook.

Акція протесту триватиме орієнтовно годину. На цей час львів'янам рекомендують оминати перехрестя Кульпарківської та Виговського.

За словами Ольги, на вулиці Кульпарківській почали будувати 23-поверховий офісний центр «Плаза Львів», який не має дозвільних документів та порушує зонування.

«У 2008 році були видані АПЗ. Якщо на протязі двох років (тобто 2010) будівництво не розпочато, АПЗ втрачає законну дію. На даному об’єкті будівництво розпочалося у 2017 році, а оренда землі закінчується 25 жовтня», – пише в коментарях до свого посту львів’янка.

Згідно з кадастровою картою, відповідна територія 0,23 га перебуває в оренді ТзОВ «Плаза Львів». Право оренди землі зареєстроване 10 серпня 2017 року. Термін оренди не вказується. Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру, компанія-забудовник належить німцю Джорджу Кюнігу, швейцарцю Ламберту Грасерну та громадянину Ліхтенштейну Рольфу Зеегеру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!