Політична реклама

Через нічні перекуски можуть випадати зуби

1242 0
Данські дослідники стверджують: нічні перекуси підвищують ризик випадіння зубів. І це незалежно від того, яку їжу людина вживає.

Причина — різна інтенсивність слиновиділення протягом доби. Якщо вдень воно досить сильне, то вночі, як правило, в роті пересихає. Для видалення ж залишків їжі з рота необхідна достатня кількість слини. Команда дослідників з Університету Копенгагена разом з колегами з США вивчила стан здоров‘я 2217 данців, - пише "ВКурсе".

З них 173 людини (8%) виявилися любителями поїсти вночі. З точки зору дослідників це означає, що людина споживає 25% або більше своєї щоденної норми калорій після вечері або прокидається серед ночі щонайменше двічі на тиждень, щоб заморити черв’ячка. Через 6 років учені відстежили стан здоров‘я усіх, хто брав участь в експерименті.

З’ясувалося, що ті, хто харчувався ночами, втратили більше зубів, ніж інші, навіть з урахуванням таких факторів, як вікові зміни, звичка палити і споживання цукру/вуглеводів. І хоча стоматологи не можуть перешкодити своїм пацієнтам наїдатися серед ночі, дослідники вважають, що дантисти повинні попереджати про ризики, пов'язані з такою звичкою.

Щоб звести шкоду до мінімуму, важливо чистити зуби два рази на день фторвмісною зубною пастою, при цьому один раз — безпосередньо перед сном. І, по можливості, нічого не вживати, крім води, щонайменше за годину до останньої чистки зубів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!