Політична реклама

Через новобудови Львів може потрапити до «чорного списку» ЮНЕСКО

2250 0
Навколо недобудованого житлового комплексу на вул. Личаківській, 33а, півроку не вщухають скандали. Елітна багатоповерхівка затуляє собою панораму історичного центру міста.

Реставратори б’ють на сполох - через такі висотки Львів може потрапити до чорного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомляє Zik.

«За спотворення історичного силуету Київ і Львів цього року на 37-ій сесії ЮНЕСКО мали розглядати як міста, котрі перебувають під загрозою», – застерігає архітектор-реставратор Василь Петрик.

На початку будівництва на вулиці Личаківській планували звести п’ятиповерховий будинок, однак згодом у паспорті об’єкту кількість поверхів змінили до восьми.

«Згідно з законом міська рада має право давати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, які необхідні для проектування. ЛМР у документах  дає дозволи лише на поверховість, але там не вказується висота даху. Будівельники чітко знають, що якщо в мансарді збудувати поверхи, ніхто їх не знесе. І забудовники цим і користуються», – пояснив Петро Коваль, земельний експерт.

Міський голова Андрій Садовий ще у листопаді минулого місяця назвав подібні забудови «ґвалтуванням» нашого міста. Мер запевнив: проведуть розслідування та врятують панораму міста.

«Розслідування буде проведено до останньої букви по всіх питаннях. Якщо підтвердяться зловживання та порушення, я переконаний, у будинку на Личаківській треба знімати мінімум 2-3 поверхи», – запевнив Андрій Садовий, міський голова Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!