росія обстрілює Запорізьку атомну електростанцію, влучили у перший енергоблок

4713 0
Якщо вибух станеться, то він буде у десять разів більший, ніж у Чорнобилі.

У результаті обстрілів російськими окупантами Запорізької атомної електростанції в Енергодарі почалася пожежа. На трансляцї видно спалахи і колону техніки, яка по центру насувається на станцію. Про це повідомив енергодарський мер Дмитро Орлов. 

«Загроза світової безпеки! В результаті безперервного обстрілу ворогом будівель та блоків найбільшої АЕС в Європі палає Запорізька атомна станція», – йдеться у повідомленні. 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттер пише, що якщо станеться вибух, то він буде в 10 разів більший за Чорнобиль.

«Якщо станеться вибух, то він буде в 10 разів більший за Чорнобиль! росіяни повинні негайно припинити вогонь, пропустити пожежників, створити зону безпеки!» – написав він.

Президент України Володимир Зеленський у терміновому зверненні сказав, що Європа повинна негайно прокинутися. 

«Звертаюся до всіх, хто знає слово Чорнобиль. З тими наслідками боролися сотні тисяч людей. Європейці, прокиньтеся. Російські війська обстрілюють атомну станцію. Там шість блоків, а в Чорнобилі вибухнув один енергоблок», – сказав він. 

Жодна держава, крім росії, не обстрілювала енергоблоки. Якщо буде вибух, то кінець усім, кінець Європі. Не допустіть загибелі Європи від катастрофи на атомній станції, закликав президент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!