Через встановлення пам’ятника ЗУНР на Листопадового Чину зрізають дерева. Фото

2494 3
Комісія дозволила зрізати 7 дерев та 15 кущів.
Фото: Ірина Юзик / Facebook

Фото: Ірина Юзик / Facebook

У Львові на розі вулиць Листопадового Чину та Огієнка почали зрізати дерева через встановлення Львівською облдержадміністрацією пам’ятника до 100-річчя ЗУНР. Про це повідомила Ірина Юзик на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник, попередньо ЛОДА звернулась до міської влади щодо обстеження зелених насаджень на території будівництва майбутнього пам’ятника.

Читайте також: Звірюка в короні. Скільки пам'ятників ЗУНР потрібно Львову

«У п’ятницю комісія обстежила цю територію і видала акт, згідно з яким під час робіт мають право видалити ряд дерев, які потрапляють у зону забудови. За висновком екокомісії, там можна зрізати 7 дерев та 15 кущів, однак чи будуть зрізати їх всі – вирішуватимуть на місці», – розповів Сергій Коровайник.

Читайте також: Як ми втрачаємо міське озеленення (і заодно якість життя)

Чи висаджуватимуть на місці видалених нові зелені насадження, наразі не відомо. Додамо, що містобудівні умови та обмеження на проектування пам’ятника героям ЗУНР та УГА видали ЛОДА 31 серпня. Крім цього, Львівська міська рада також планує збудувати пам’ятник героям Листопадового чину на розі вулиць Бенедиктовича та Городоцької.

Нагадаємо, що через реконструкцію палацу спорту зрізали майже 300 дерев.

Вікторія Ейсмунт

Фото Ірини Юзик / Facebook


Читайте також:
2 Жовтня, 2018 14:53
L. Не забудьте вирубати парки, придурки.
2 Жовтня, 2018 12:52
Наталя Вже півльвова повирубали. Навіть в церкві св.Миколая знищіли 4 туї і не слухали протести параіфіян. А дерева розпродали на опалення. Газ дорожчає. У 8 школі порізали здорові дерева і кущі. А що зі сквером Під валами? Все порізали і зацементували , в що посадили висохло.
2 Жовтня, 2018 11:48
львів'янин Кур..а, та колись зупинетесь з тими вирізаннями?? Скільки можна? Всі дерева тільки рубают і рубают :(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!