Політична реклама

Через переселенців на ринку нерухомості у Львові ажіотаж

1135 0
Щодня до Львова приїжджає до півсотні переселенців зі Східної України. Це спричинило підвищення цін на квартири.

Натомість ріелтори стверджують, що ціни все-таки зросли, однак переселенці, за їхніми словами, на ринок нерухомості не сильно вплинули, пише Zaxid.net.

«Ціни зросли порівняно з минулим роком. Я провела моніторинг, поспілкувалась з львів’янами. Квартири були набагато дешевші. І орендарі кажуть, що попит з’явився. Люди переселяються з грошима, тому орендну плату підняли,» – розповіла переселенка з Краматорська Вікторія Корабльова.

 «Однокімнатна квартира в середньому коштувала у спальному районі 1800 грн, зараз – від 2 тис. грн. Якщо порівнювати з доларом, то ціна впала. Якщо порівняти з гривнею, то вона виросла», – розповів віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості Євген Міщанчук.

Агенції відчули дві хвилі напливу – спочатку з Криму, далі зі Сходу.

У Львові вже не мають де селити українців зі Сходу, тому прилаштовують у дачі та села області. Стараються допомогти і з роботою, розповіла координатор штабу з розселення людей зі Сходу Марія Кагуй.

«Ми їх консультуємо у цьому питанні. Вони звертаються у центр зайнятості. Ми формуємо базу, ми їх всіх реєструємо. Вони трошки незадоволені нашим рівнем оплати, в них там були значно вищі зарплати. Вони дивуються», – додала вона.

Нагадаємо, за останню добу на Львівщину приїхало понад 70 людей зі Сходу. А вже сьогодні, 12 червня, очікують понад сто. Загалом до Львова за три місяці втекли понад дві тисячі людей з гарячих точок.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!