Через погані умови життя фіксують поширення інфекції вітряної віспи. Як не захворіти

3961 0
Здебільшого людина хворіє на вітряну віспу один раз у житті, але бувають і винятки.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Через нелюдські умови життя та принесені російськими окупантами інфекції серед населення поширилася низка хвороб, зокрема вітряна віспа. Керівниця Львівського лабораторного центру Наталія Тімко-Іванченко пояснює, як передається хвороба та які її симптоми. 

Вітряна віспа буває і у дітей, і у дорослих. Людина в 99% випадків на вітряну віспу хворіє лише один раз у житті, але бувають і винятки. 

Хворобу викликає вірус, який «літає» на великі відстані. Механізм передачі – повітряно-краплинний. Тобто хворий розмовляє, дихає, а інша людина в той час може інфікуватися. Період від моменту потрапляння збудника в організм і до початку появи висипань може бути до 21 дня. 

Окрім висипань турбує підвищення температури тіла, може бути кашель. Висипання можуть нагноюватись. Хворий заразний ще 5 днів після того, як виникло останнє висипання. 

Що робити, щоб не хворіти? 

1. Є вакцина, але вакцинація проводиться за кошти споживача;

2. Коли поселяють разом велику кількість людей – варто проводити огляд, у тому числі на предмет наявності висипань;

3. Хворих треба ізолювати до завершення періоду заразності і полікувати. Якщо цього не зробити – будуть хворіти ті, хто ще не хворів на вітряну віспу;

4. Лікувати краще в інфекційній лікарні;

5. У разі найменшої підозри на хворобу – зателефонуйте лікарю. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!