У лікарнях Львівщини призупинили планову госпіталізацію

1433 0
Хоч Львівщина ще перебуває у «помаранчевій» зоні, згідно з вимогами Постанови Кабміну №1236, обласна комісія має право приймати рішення про посилення карантину.
Ілюстративне фото: Galka.if

Ілюстративне фото: Galka.if

Через погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією та збільшення кількості госпіталізованих у лікарні, у Львівській області тимчасово призупинили планову госпіталізацію хворих.

Як зазначила у коментарі Тvoemisto.tv заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська, хоч Львівщина ще перебуває у «помаранчевій», а не «червоній» зоні, згідно з вимогами Постанови Кабміну №1236, обласна комісія має право приймати рішення щодо посилення карантину. Серед них якраз призупинення планової госпіталізації.

Читайте також: Унікальний випадок. У Львові 51-річну жінку із Covid-19, яка 47 днів перебувала у реанімації, перевели у звичайне відділення

Отож, на Львівщині заборонене проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

 

Протокол засідання комісії можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що від учора, 31 січня, на Львівщині через збільшення кількості хворих на коронавірус посилили карантинні обмеження. Детальніше про це читайте тут. А окремим рішенням сьогодні, 1 лютого, міська комісія ТЕБ і НС затвердила нові правила роботи для розважальних закладів у Львові. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!