Через постійні підтоплення на вулиці Торф’яній обіцяють облаштувати ще один колектор

1694 0
Приблизна вартість робіт, із слів міського голови Львова, становить 250 мільйонів гривень.
фото: скріншот з відео го зручне місто

фото: скріншот з відео го зручне місто

Львовом учора пройшла сильна злива, яка пошкодила дахи у житлових будинках та підтопила вулиці. Зокрема, Торф’яну, з якою постійно виникає проблема у місті внаслідок негоди. За словами міського голови Львова Андрія Садового, колектор не впорався із надмірною кількістю води, тому планують збудувати дублюючий.

«Напір зірвав три бетонні плити вагою понад 6 тонн. Як розв'язати цю постійну проблему на Торф'яній? Рішення є. В планах збудувати дублюючий колектор, який зможе повністю замінити старий і витримувати майбутні навантаження», – каже він.

Читайте також: Львів накрила сильна злива. Фото, відео

Міський голова пояснює, що техніко-економічне обґрунтування напрацювали вже раніше, надалі – потрібно замовити виготовлення проєкту та почати роботу. Приблизна вартість робіт, із його слів, становить 250 мільйонів гривень. Натомість на час воєнного стану проводити значні капітальні видатки не можуть. 

«Але розв'язання проблеми знайдемо. Розглянемо це питання на комісії з надзвичайних ситуацій», – додав він.

Нагадаємо, що підтоплення кожної окремої вулиці у Львові має свої особливості, але переважно йдеться про каналізаційні мережі: старі, вузькі, замулені чи «поламані». Приміром, на перехресті Сахарова Вітовського вода збирається через вузький колектор та неправильний ухил вулиці Вітовського. А на Торф'яній сходяться більшість стоків з міста. Там каналізація з великих житлових районів Львова – з вулиць Наукової, Виговського, з мікрорайону Левандівки, зливається з Полтвою, а колектор звужується. Детальніше про те, чому затополює львівські вулиці, читайте тут

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!