Через потепління подачу опалення до будинків у Львові призупинятимуть

2858 0
Де немає змоги відключити подачу тепла, температуру в теплоносіях знизять.

Через потепління там, де є технічна можливість, на день котельні будуть призупиняти, а де такої можливості немає, котельні працюватимуть на мінімальному режимі. Про це повідомляє ЛМР.

Водночас мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо у будинках. Це дозволить не залежати від теплопостачальної організації, зменшити споживання теплової енергії і оплати за опалення. Натомість на ніч подачу теплоносія відновлять з відповідними параметрами, оскільки буде холодніше.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, мешканці ОСББ, управляючих компаній можуть самі закривати засувки і не приймати тепло в будинки. 98% будинків мають побудинкові прилади обліку, що дозволяє регулювати подачу тепла безпосередньо у себе в будинку і економити кошти.

За інформацією тепловиків, найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі.

Робити це потрібно в такий спосіб:

- при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С – повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);

- при зниженні температури зовнішнього повітря нище +6… +80С подача теплоносія відновлюється.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

Нагадаємо, у Львові опалювальний сезон розпочався з 16 жовтня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!