Через пожежі з готелів Туреччини евакуюють туристів

2102 0
Для захисту відпочивальників використовують катери берегової охорони Туреччини, яким на допомогу прийшли приватні човни та яхти.
фото: rubryka.com

фото: rubryka.com

Турецька влада евакуювала туристів з пляжів на південному заході країни, де вирують масштабні лісові пожежі, які загрожують готелям та будинкам місцевих жителів. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Для захисту відпочивальників використовують катери берегової охорони Туреччини, яким на допомогу прийшли приватні човни та яхти. Так, у курортному місті Бодрумі евакуювали три п'ятизіркові готелі. 

Читайте також: Українці зможуть подорожувати до Швеції

Місцеві ЗМІ також опублікували драматичні кадри, на яких видно, як люди зі своїми речами тікають з небезпечного району, коли до міста з гори, вкритої лісом, швидко наближається пожежа. Пожежі, які тривають з середи, забрали життя шести людей.

Міністр сільського та лісового господарства заявив, що близько 107 із 112 лісових пожеж в Туреччині під контролем, повідомляє Hurriyet. Він сказав, що три пожежні літаки, дев’ять гелікоптерів, більше сотні пожежних машин і бульдозерів використовуються для гасіння пожежі в Мармарисі.

Нагадаємо, що через непрогнозований розвиток надзвичайної ситуації надалі у Міністерстві закордонних справ закликали українців утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів. Водночас у разі виникнення загрози життю та здоров’ю просять звертатися на «гарячі» лінії:

  • Консульства України в Анталії +90 554 169 96 60
  • та Посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!