Через пожежу сухої трави біля Львова згоріли 9 будівель

4862 0
До ліквідації пожежі залучили 28 рятувальників та 6 одиниць спецтехніки.
фото: ДСНС Львівщини

фото: ДСНС Львівщини

Учора, 3 квітня, о 10:57 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в Сокільниках, повідомляє прес-служба ДСНС Львівщини.

Із сухостою вогонь перекинувся на господарські будівлі та гаражі. Пожежу локалізовано о 13:11, ліквідовано о 13:28. До ліквідації пожежі залучили 28 рятувальників та 6 одиниць спецтехніки.

Читайте також: На горі Баба Род сталася пожежа. Фото

Рятувальникам вдалося зупинити подальше поширення вогню й врятувати від згорання 12 гаражів, проте вогонь знищив сміття на площі 100 кв. м, суху траву на площі 1500 кв. м, три господарські дерев'яні будівлі, а також п'ять металевих гаражів. Окрім цього, пошкоджені речі побутового вжитку в одному з гаражів на площі 1 кв. м та знищений металевий гараж на сусідній території.

Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, причина виникнення загорання встановлюється.

Нагадаємо, що через спалювання трави може спалахнути небезпечна пожежа, також вогні можуть загинути дрібні тварини. Екологи стверджують, що це забруднює атмосферу і псує родючий шар ґрунту. Палити листя чи суху траву забороняє й законодавство, за такі дії можна отримати штраф від 340 до 1 360 гривень, а якщо це роблять підприємці, то від 850 до 1700 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!