Через протести проти цинкового заводу біля Винників перекрили рух транспорту

3520 2
Активісти виходять протестувати не вперше.
Фото: Катерина Мілевич

Фото: Катерина Мілевич

Сьогодні, 23 листопада, о 12:30 мешканці вийшли на протест проти будівництва цинкового заводу у Винниках. Про це повідомляють на сторінці Варти1 у Фейбуку.

Як уточнили в Патрульній поліції Львівської області, протест відбувається на об’їзній біля Винників, через що перекрили рух. На місці є близько сотні активістів. Люди виходять протестувати вже не вперше.

Патрульні регулюють рух на дорозі.

Читайте також: Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу біля Винників

Нагадаємо, завод мають збудувати між Винниками, Підбірцями, Лисиничами та Підгірним. Фізично він перебуватиме на території Підберізцівської ОТГ.

Попри те, що на Мінекології видало ТзОВ «Екран», що будує завод, дозвільні документи, мешканці неодноразово виходили на протести та скликали громадські слухання. Вони побоюються шкідливого впливу на довкілля від заводу. Тут планують наносити на металоконструкції цинк. Такий же завод працює у Стрию. Втім, департамент екології ЛОДА раніше надав позитивні висновки на звіт з оцінки впливу на довкілля, зазначивши, що вказані у ньому показники є допустимими.

 



Читайте також:
25 Листопада, 2019 07:46
Тарас Мінекології видало дозвіл. Складається враження що всі держустанови працюють проти українців. Для чого платити податки в такій державі.
23 Листопада, 2019 15:46
666 ... о 12:30 перекрили рух ... а перед тим до церкви сходили ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!