Політична реклама

Через приватні будинки у Львові не можуть прокласти колію на Сихів

1446 0
На заваді прокладанню колiї вiд кiнцевої зупинки трамваю №4 до мiкрорайону Сихiв стали три будинки.

Власник одного з них дав згоду на викуп, натомість iншi не поспiшають, повідомляє Експрес.

Минулого тижня на сесiї мiськради обранцi пiдтримали ухвалу, згiдно з якою Львiв викупить у ТзОВ "Еко Свiт" будинок на вулицi Навроцького, 1. Споруду площею понад 600 квадратних метрiв знесуть задля трамвайної лiнiї до сихiвського масиву. Власник будинку не проти, навiть надiслав листа, у котрому запевняє, що погоджується на умови мiськради.

"Цiна викупу буде визначатися на основi експертної оцiнки за ринковою вартiстю", - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управлiння мiськради. До слова, заради трамвайної колiї перенесуть i ринок "Санта Барбара" - до лiта торговцi мають перейти на нове мiсце на вулицi Антонича.

Однак того замало - на шляху майбутньої колiї стоять iще два житловi будинки: на вулицi Стуса, 49 та 51. Їхнi власники ще ранiше обурено заявили-- житло продавати не будуть, бо запропонованi мiськрадою умови для них невигiднi. Через те в мерiї вирiшили дати чиновникам iще трохи часу на досягнення компромiсу з мешканцями. Якщо не домовляться, юристи мiськради подадуть до суду, i майно в людей викуплять примусово.

А ось роботи з прокладання колiї на Сихiв, якi здiйснюватимуть коштом мiста, позики ЄБРР та кредиту вiд нiмецького уряду, розпочнуть не в березнi, як це планували ранiше, а щонайменше за мiсяць. Проте затримка виникла не через власникiв будинкiв, якi вiдмовилися продавати своє житло.

"Будiвництво трамвайної колiї на Сихiв почнеться не ранiш як наприкiнцi квiтня - у травнi, - повiдомив Олег Береза, директор ЛКП "Львiвавтодор", - бо ми ще не оформили всiх документiв щодо позики ЄБРР. 27 березня буде укладено договiр щодо гарантiї повернення кредиту, отримаємо документи на технiчну допомогу вiд компанiї, яка стежитиме за якiстю робiт, i лише тодi визначимо конкретнi термiни початку робiт".

Пiсля пiдписання необхiдних документiв будiвництво стартує, навiть якщо люди не погодяться продати свої будинки. "У нас є два варiанти проекту, у тому числi й без знесення нерухомостi на вулицi Стуса, - каже Олег Береза. - Проте якщо будинки викупити, то дорога в цьому мiсцi буде значно безпечнiшою. Якщо ж житло не знесуть, воно опиниться нижче рiвня дороги, а це створить незручностi для мешканцiв: буде накопичуватися вода, заважатиме шум".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!