У Львові через ремонт із дев’яти трамваїв «Електрон» курсують лише два

1452 0
Нові п'ятисекційні «Електрони» продовжують курсувати на маршруті №8.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

У Львові з дев’яти трамваїв «Електрон» курсують лише два, а інші сім – на середньому ремонті. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Ми закупили одночасно сім трамваїв «Електрон» для сихівської лінії і саме прийшов час їхнього ремонту, вони поступово виходять на лінію знову», – каже він. 

Зазначимо, нові п'ятисекційні трамваї «Електрон», продовжують курсувати на маршруті №8, що сполучає центр міста з вул. Вернадського на Сихові.

Читайте також: У грудні на маршрут виїжджали лише два трамваї «Електрон». У чому проблема 

Додамо, що це вже не вперше, коли на маршрут виходять не всі трамваї «Електрон», зокрема 23 грудня 2021 року у Львові на маршрут не виїхав жоден із дев’яти трамваїв, які місто купило у 2013 році та у 2015-2016 роках. У ЛКП «Львівелектротранс» у відповідь на інформаційний запит Тvoemisto.tv роз’яснили, що три трамвайні вагони були тоді на середньому ремонті, два проходили планове технічне обслуговування, ще два перебували на позапланових ремонтах, а два залишили у резерві. У підприємстві зазначали, що жоден із трамвайних вагонів «Електрон» не потребує капітального ремонту. 

Водночас у колонці Tvoemisto.tv голова постійної депутатської комісії транспорту, зв'язку і міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич пояснює, чому у Львові простоюють трамваї «Електрон», які місто придбало лише кілька років тому.

Нагадаємо, сьогодні, 14 лютого, у Львові розпочали тестування режиму персоналізованого відкривання-закривання дверей у трамваях. Такий експеримент впровадили для економії витрат на опалення салонів трамвайних вагонів КТ4-D (3, 6) і марки «Електрон» (1, 2, 8) у холодний період. Триватиме тестування до кінця березня.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!