Через рік після російської окупації на Київщині виявили тіла ще трьох загиблих мирних жителів

801 0
Масове захоронення виявили у Бородянці.
Фото: Поліція Київщини

Фото: Поліція Київщини

На Київщині в Бородянці провели ексгумацію трьох тіл загиблих під час російської окупації. Про це повідомляє керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов.
 
«У березні 2022, під час ворожої окупації, місцевий житель натрапив на тіла двох застрелених російськими солдатами людей та обгорілі рештки третього. Чоловік поховав загиблих на місцевому цвинтарі. Нині, повернувся з-за кордону і повідомив до поліції про масове захоронення», — повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.
 
 
Під час огляду місця поховання, поліцейські виявили дві ями з тілами. Під час попереднього огляду, слідчі та криміналісти знайшли на тілах ознаки, які можуть свідчити про те, що цивільні були жорстоко вбиті.
 
Нині останки всіх трьох правоохоронці скерували на проведення судово-медичної експертизи. Після цього слідчі зможуть назвати остаточні причини смерті.
 
 
«Загалом на Київщині після деокупації вже виявили 1373 тіла мирних жителів. 197 загиблих ще неідентифіковані. 278 осіб вважається зниклими безвісти», — зазначив генерал.
 
 

Бородянка, як і загалом Київщина, була звільнена від російських військ, на початку квітня. Лише через рік місто почало оговтуватися від жахіть окупації, зараз у місті планують розпочати велику відбудову. Українські архітектори представили концепт і перші візуалізації відбудови Бородянки на Київщині, більше про це читайте тут.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!