Через рішення КСУ Європейський Союз може призупинити безвіз для України

4632 0
Президент Зеленський скликає РНБО через рішення Конституційного суду.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

В Європейському союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів і воно може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу. Про це йдеться у листі посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, пише Європейська правда.

Читайте також: Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів

«Як поки що неофіційно зазначають наші контакти, рішення Конституційного суду України No 13-р/2020, яке скасувало ключові антикорупційні повноваження НАЗК, кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, є достатньою підставою для початку запуску Європейською Комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму», – йдеться у листі.

Зазначимо, що через рішення КСУ президент Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб вжити заходи для невідкладної реакції держави. Необхідні законопроєкти обіцяють напрацювати як невідкладні.

Читайте також: Назад у 1991 рік. НАЗК закриває реєстр електронних декларацій

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення. Через це Національне агентство з питань запобігання корупції закриває реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду, що у свою чергу фактично заблокує визначення переможців місцевих виборів.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!