Через санкції Росії може загрожувати дефолт

2017 0
Цього місяця Росія має виплатити державні облігації на суму понад 700 млн доларів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міжнародні санкції, запроваджені проти Російської федерації, значно підвищили ймовірність дефолту країни щодо свого державного боргу, попередили аналітики JPMorgan, повідомляє Reuters.

Читайте також: У Євросоюзі визначили сім російських банків, які відключать від SWIFT

Цього місяця Росія має виплатити державні облігації на суму понад 700 млн доларів. Хоч теоретично вона має достатні резерви для покриття боргів, на практиці заморожування деяких активів та інші заходи можуть вплинути на її здатність здійснювати платежі.

«Санкції США проти російських державних установ, контрзаходи в Росії для обмеження іноземних платежів і перебої в платіжних ланцюгах створюють великі перешкоди для Росії для здійснення платежів за кордоном», – йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків JP Morgan, першою критичною датою є 16 березня, коли мають бути виплачені два купонних виплати за облігаціями, хоча, як і велика частина російського боргу, в них вбудовано 30-денний «пільговий період».

Читайте також: Швейцарія ухвалить аналогічні до європейського союзу санкції проти Росії

При цьому, загальні державні борги Росії становлять 40 млрд доларів, що небагато для її економіки, проте навіть один дефолт за зовнішніми виплатами може спричинити ланцюгову реакцію.

Нагадаємо, що комітет міністрів Ради Європи 25 лютого вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. Крім того, Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Йдеться про обмеження РФ працювати з головними світовими валютами, замороження рахунків чотирьох російських банків, зокрема ВТБ, персональні санкції проти оточення Путіна та зупинку інвестицій в Росію. 

Також додаємо, що виконавчий комітет Ліги чемпіонів УЄФА на позачерговому засіданні 25 лютого прийняв рішення перенести фінал Ліги чемпіонів сезону-2021/22 з російського Санкт-Петербурга до французького Парижа. 

Водночас в Україні Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!