Через скасування детального плану площі Ринок можуть оскаржити скандальні будівництва у центрі

1832 0
Якщо рішення набере чинності, то можна буде оскаржувати усі містобудівні умови і обмеження, які видані на будівництво на вулицях Федорова, Міцкевича та інших.
Фото:Твоє місто

Фото:Твоє місто

У Львові можна буде через суд скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво у центрі міста. Нещодавно Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною та нечинною ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі площі Ринок», яку депутати міської ради затвердили ще у вересні 2019 року. Якщо рішення набере чинності, то можна буде оскаржувати усі містобудівні умови і обмеження, які видані на його підставі. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: На Сихові уздовж колій планують будувати офіси та магазини 

«Це рішення стосується подальшого архітектурного розвитку площі Ринок і прилеглих вулиць. Зокрема йшлося про питання забудови по вулиці Федорова і будівництва готелю на Міцкевича. Позиція суду була така, що детальний план території – це регуляторний акт, і мав би прийматися за процедурою регуляторного акту», – зазначила вона.

За її словами, міськрада з рішенням суду не погоджується. Якщо воно набере чинності, то можна буде оскаржувати містобудівні умови і обмеження, які видали на основі детального плану території у районі площі Ринок. Місто подаватиме апеляцію, а за потреби і касацію.

Читайте також: У Львові цього року немає коштів на облаштування простору Кузьми

Нагадаємо, позивачем проти Львівської міської ради виступив львів’янин Юрій Казмірчук, а його представницею у суді була активістка громадської організації «Народна дія» Олеся Дацко. Він зазначав, що ухвала порушила його право як члена територіальної громади на безпосередню участь в місцевому самоврядуванні.

Юрій Казмірчук вважав, що ухвала про затвердження детального плану території у районі площі Ринок за змістом є регуляторним актом, оскільки її дія поширюється на невизначене коло людей. На його переконання, ухвала є незаконною, оскільки була порушена процедура затвердження.

Зазначимо, що у детальному плані території в районі площі Ринок опрацювали простір площею 21 га в центрі Львові. Територія розташована у межах історичного ареалу Львова та Державного історико-архітектурного заповідника.

Серед основних завдань у детальному плані території було передбачене нове будівництво туристичного комплексу на вул. Федорова, 23, 28 та готелю на площі Адама Міцкевича, 9. Перше будівництво на сьогодні припинене. А містобудівні умови та обмеження на зведення готелю на площі Адама Міцкевича, 9 в лютому 2020 року отримало ТОВ «Центр розвитку нерухомості». Тепер на цій ділянці працює техніка забудовника.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!