Супрун запевнила, що львів'ян не залишать напризволяще

2777 0
Під час брифінгу щодо ситуації у Львові з вивезенням та захороненням сміття, Уляна Супрун заявила про високий рівень бактерій на сміттєвих майданчиках.
фото: bzv.org.ua

фото: bzv.org.ua

Лабораторні аналізи виявили дуже високий рівень бактерій на сміттєвих майданчиках. Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Ми робили аналізи ґрунту на контейнерних майданчиках, і зафіксували дуже високий рівень бактерій. Від цього можуть поширюватися хвороби», – сказала Уляна Супрун.

Крім того, вона зазначила, що під час зустрічі в УКУ, люди, які живуть біля переповнених смітників, передали їй інформацію, що їхні сусіди хворіють на бронхіт, а одна жінка на пневмонію. Вони пов'язують свої хвороби із невивезеним сміттям.

Читайте також: Зловтіха пахне гірше за львівське сміття

Уляна Супрун розмовляла з прем'єр-міністром про ситуацію у Львові: «Він розуміє ситуацію і каже, що львівяни не залишаться самі зі своєю проблемою. Він дав доручення голові Львівської ОДА Синютці працювати над вирішенням цього питання. Доручення отримав і віце-прем'єр Зубко: зібрати голів адміністрацій і вирішити, як допомогти Львову з вивезенням сміття».

Також вона наголосила, що уряд має докази перевищення рівня бактерій. Зараз є загроза виникнення інфекційних хвороб, і тому Уляна Супрун буде вирішувати цю ситуацію на найвищому рівні разом з львів'янами.

Натомість, міський голова заявив, що в місті переповнено 37 % сміттєвих майданчиків, і в більшості з них ситуація є критичною: «Я дуже просив би, щоб пані Супрун доповіла завтра про цю ситуацію на засіданні кабміну, бо ми негайно потребуємо екстраординарних рішень».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!