Через сміття у Львові пропонують закрити садочки і школи

5150 0
Управління Держпродспроживслужби у Львові повідомляє про загрозу поширення збудників небезпечних інфекційних захворювань на об’єкти довкілля та виникнення спалахів захворювань серед населення, у зв’язку із ситуацією, що склалась в місті щодо вивезення та захоронення ТПВ.

Зокрема, на випадок ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації рекомендовано вирішити питання щодо припинення навчального процесу у навчально-виховних закладах до вирішення питання вивезення сміття зі Львова, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Замість смітника – утилізація. Пункти прийому вживаних речей у Львові

Як зазначено у листі від Управління Держпродспроживслужби, за сприятливих умов, у відходах розмножаться збудники небезпечних захворювань: кишкових інфекцій, дизентерії, вірусного гепатиту А, туберкульозу, лептоспірозу та інших. Оскільки, екологічна ситуація з нагромадженням ТПВ у мікрорайонах міста є основним чинником санітарного та епідемічного благополуччя населення, то управління Держпродспоживслужби рекомендує провести позачергове миття і дезінфекцію всіх контейнерних майданчиків силами перевізників та районних адміністрацій.

Читайте також: У Львові через сміття пропонують запровадити надзвичайний стан

Нагадаємо, у зв'язку з критичною ситуацією із вивезенням відходів зі Львова, медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічні незалежні дебати. Щоб роз’яснити ситуацію громаді, до участі запрошено міського голову Львова Андрія Садового, голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших посадових осіб міста і області, депутатів Львівської міської та обласної рад, перевізників, незалежних експертів, громадські організації.

«Твоє Місто» інформуватиме громаду Львова про реакцію запрошених посадових осіб та анонсуватиме після остаточного погодження дату і час трансляції цих дебатів.

З усіх організаційних питань щодо участі у дискусії-дебатах просимо писати на адресу info@tvoemisto.tv або телефонувати за номером 0933802424 (Оксана Матійків).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!