Через статую Матінки Божої на місці «Стільського городища» прокуратура відкрила кримінальне провадження

5608 0
Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
Фото: Володимир Беньо

Фото: Володимир Беньо

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження через пошкодження пам'ятки археології національного значення в Городищі.

Зокрема місцеві мешканці встановили статую Матінки Божої на місці шахт історико-культурного заповідника «Стільське городище», яке розташоване вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів Миколаївського району Львівської області.

Розслідування розпочали за ч. 3 ст. 298 Кримінального кодексу України (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини щодо пам’яток національного значення). Санкція цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, днями на території історико-культурного заповідника «Стільське городище», що в селі Дуброва на Львівщині, зробили насип, бетонні сходи та встановили фігуру Божої Матері. Роботи ведуть два тижні без дозволів від ОТГ чи відповідальних за збереження історичної спадщини органів обласної влади.

Село Стільсько розташоване за 10 км на схід від районного центру Миколаєва на Дністрі. Тут збереглися чимало пам’яток історії: скелі, печера, підземні лабіринти і навіть жертовники (трапляються жертовні ями). 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!