Через укус змії на Львівщині до лікарні потрапили двоє дітей

1973 0
Обидва пацієнти перебувають у стані середньої важкості.
Фото: bukovyna.tv

Фото: bukovyna.tv

Учора до реанімаційного відділення Турківської центральної лікарні в стані середньої важкості потрапила 10-річна мешканка села Верхня Яблунька, що на Самбірщині. Їй поставили діагноз – укус змії в гомілково-ступневий суглоб лівої ноги. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Львівській області.

Цього ж дня о 19:30 до рятувальників надійшло повідомлення, що у приймальне відділення Яворівської центральної районної лікарні поступив 16-річний хлопець з діагнозом – укус змії пальця правої стопи, теж у стані середньої важкості.

Читайте також: Зміїна ферма та плантація салату. Топ-5 незвичайних ферм біля Львова

В управлінні ДСНС на Львівщині нагадують, що, коли випадково побачили плазуна поряд із собою, не слід панікувати. Не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

Також закликають бути уважними у місцях, де можна зустріти плазунів – йдеться про високу траву, кущі, ліс. Вирушаючи на природу, краще взувати високе, щільне взуття, яке змія не прокусить.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!