Через укус змії на Львівщині до реанімації потрапив 7-річний хлопчик

3345 0
Змія вкусила дитину на подвір’ї. Хлопчика госпіталізували у стані середньої важкості.
Фото:health.24tv.ua

Фото:health.24tv.ua

Через укус змії до реанімації потрапив 7-річний мешканець села Закіпці Турківської територіальної громади, що на Львівщині. Про це повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Змія вкусила дитину на подвір’ї. Хлопчика госпіталізували у стані середньої важкості.

Читайте також: На Львівщині дитину вкусила змія. Як вберегтися

«31 липня близько 17:00 до Турківської ЦРЛ у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано мешканця с. Закіпці (Турківська ТГ) Самбірського району 2014 року народження (дитина), якого на подвір’ї вкусила змія», – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в пресслужбі Головного управління ДСНС України у Львівській області, хлопчик спочатку перебував у  відділення Турківської центральної міської лікарні, куди він поступив з діагнозом – укус змії лівої стопи. Пізніше його госпіталізували в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр Львова.

Як вберегтися:

  • бути уважними у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс;
  • якщо випадково побачили змію поряд із собою – не панікувати, не наближатися і не робити різких рухів, а спокійно відійти. (у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів);
  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

 

Нагадаємо, у Мукачівському районі 17-річного львів’янина вкусила змія під час того, як група туристів зі Львова рухалася в бік г. Великий Верх Мукачівського району. Ще певний час хлопець намагався йти за маршрутом самостійно, але згодом його друзі подзвонили за номером 101 й попросили про допомогу. Також на Львівщині двоє людей – 14-річна дитина та 38-річна жінка – постраждали від укусів змій. Їх госпіталізували.

Tvoemisto.tv розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Так, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Детальніше можна дізнатися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!