Через ускладнення внаслідок Covid-19 трьом львів’янам довелося ампутували ноги

6412 0
Коронавірус викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла.
фото: 8 лікарня м. львова

фото: 8 лікарня м. львова

Протягом тижня хірургам 8 міської клінічної лікарні міста Львова довелося ампутувати кінцівки, аби врятувати життя трьох пацієнтів. Усі вони потрапили у Covid-відділення лікарні через важкий перебіг хвороби, а згодом додалися симптоми тромбозу. У медзакладі кажуть, що тромбози, як ускладнення, стали траплятися частіше.

«Чому так стається? Коронавірус викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін», – йдеться в повідомленні медзакладу у Фейсбуку.

Читайте також: Перший день нових карантинних правил у Львові. Фоторепортаж з центральних ринків

Як уточнили в коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі 8 лікарні, усі троє пацієнтів не були вакцинованими. Їхній вік – більше 60 років. У зоні ризику також ті, хто хворіє на діабет, генералізований атеросклероз, пацієнти з надвагою чи ті, що курять.

Окрім цього, після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках. Підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, а після повного одужання. Так, важливо після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів.

Нагадаємо, що на Львівщині понад 95% хворих на коронавірус хворіють Дельта-штамом. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США (CDC), нещеплені люди мають в 11 разів вищий ризик померти від цього більш заразного й небезпечного штаму. Тим часом у Львові та області кількість смертей і госпіталізацій продовжує рости. Детальніше читайте тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!