Політична реклама

Через валютні коливання подорожчає одяг, техніка і ліки

1634 0
Після нових закупівель імпортних промтоварів і ліків ціни можуть зрости на 10-30%.

Якщо долар не подешевшає, попит на товари за новими цінами може скоротитися на 10%, повідомляє Вкурсе.

«Зараз попит не падає, так як під час валютних коливань продажу завжди зростають внаслідок того, що люди намагаються купити товари, які були ввезені за старим курсом»,- розповідає директор мережі побутової техніки та електроніки «Технополіс» Сергій Цибульський.

У перші дні після подорожчання покупці будуть вибирати менш функціональні товари за більш низькими цінами, переконаний Сергій Цибульський.
«Коли ми почнемо закуповувати товари по новому, більш високому курсу, люди будуть купувати ті ж товари, тільки менш функціональні»,- пояснює директор мережі.

Продавці брендового одягу відзначають, що вже в найближчі дні очікують зростання продажів.
«Поки товари продають за старими цінами, люди будуть продовжувати їх активно купувати. Багато зараз хочуть піти з гривні і зробити покупки, які планували здійснити пізніше, але як тільки ціни зростуть, то купівельна спроможність українців зменшиться. По-перше, буде падіння попиту, а по-друге — він буде переміщатися в нижчі сегменти. Якщо людина планувала придбати смартфон, то навряд чи вона відмовиться від цього, але може розглядати більш дешеві варіанти. При цьому попит на преміальні сегменти не скоротиться»,- розповідає керівник департаменту побутової техніки компанії Samsung Electronics Україна Віталій Кузнєцов.

На ринку лікарських засобів підвищення цін очікують як в сегменті імпортних, так і вітчизняних ліків. Насамперед лікарські засоби українських виробників подорожчають через зростання цін на субстанції, з яких їх виготовляють — розповідає директор представництва компанії Sopharma Ігор Герасимчук.
«Зараз в аптеках стоять ті ліки, які були закуплені одну-два тижні тому. Імпортні ліки, за які платять в євро або доларах, звичайно, зростуть у ціні. Вітчизняні виробники також купують за кордоном субстанції та допоміжні продукти, так що ці ліки також подорожчають», — повідомив Герасимчук.

Нагадаємо, сьогодні курс долара знову пішов вгору і становить 11,1 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!