Через війну Росії в Україні загинуло 90 дітей, ще понад 100 – поранені

1660 0
Найбільше постраждалих дітей у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях.
Фото: newch.tv

Фото: newch.tv

Від початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія, в Україні загинуло 90 дітей та понад 100 поранено. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях. Лише вчора у Миколаївській області внаслідок обстрілів цивільної інфраструктури загинуло двоє дітей та ще двох поранено.

Читайте також: «Там пекло, але хочемо додому». Історії людей, які змушені перечекати війну у Львові

Крім того, через бомбардування та обстріли пошкоджено 379 закладів освіти, 59 з яких зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій області – 119 навчальних закладів. У Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 35, Херсонській – 21, у Києві – 24.

Як зазначають в офісі генпрокурора, ці цифри не є остаточними, зважаючи на відсутність можливості огляду місць події, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії, та на тимчасово окупованих територіях. Якщо хтось став свідком воєнного злочину РФ, просять фіксувати та надсилати докази сюди.

Читайте також: Як говорити з дітьми про війну

Нагадаємо, що міська дитяча клінічна лікарня Львова приймає малих пацієнтів з міст, які постраждали від російських обстрілів. Тут надають цілодобову допомогу та консультації для кожної дитини. Від початку війни вже госпіталізували 100 і проконсультували 300 дітей. Зокрема, у медзакладі лікують дитину, яка отримала осколкові поранення внаслідок обстрілів на Київщині.

Також дітей тимчасово переміщених осіб приймає Львівська обласна клінічна лікарня ОХМАТДИТ. Від початку російського вторгнення тут уже прийняли понад 90 дітей переселенців. Як евакуюють онкохворих дітей зі Львова до Польщі, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!