Через війну в Україні майже 5 мільйонів людей втратили роботу

1563 0
Війна в Україні може вплинути на ринок праці і в сусідніх країнах.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

В Україні від початку повномасштабного вторгнення росії було втрачено 4,8 млн робочих місць. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації праці, яка є установою ООН, передає Громадське.

Читайте також: 6500 грн через війну. Хто з українців та як може отримати допомогу

Зазначається, що у разі ескалації військових дій кількість втрачених робочих місць збільшиться до семи мільйонів.

Загалом, від початку війни понад 5,23 мільйона українців виїхали до сусідніх країн. Із загальної кількості біженців 2,75 мільйона людей працездатного віку, з них 43,5% (1,2 мільйона) раніше працювали, але втратили або залишили роботу через війну.

Наголошується, що війна в Україні може влинути на ринок праці в сусідніх країнах, зокрема Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині. Якщо бойові дії триватимуть, українські біженці залишаться за кордоном. Це чинитиме додатковий тиск на системи соціального захисту, а також збільшить безробіття.

Читайте також: На одну вакансію 5 людей. Як змінився ринок праці на Львівщині

Додамо, що директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда повідомив Tvoemisto.tv про збільшення кількості безробітних на Львівщині. У Львівському обласному центрі зайнятості кажуть, що дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили поглибився за час війни. Якщо на початку березня на одну вакансію претендували три особи, то на кінець місяця таких було п’ять.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!