Політична реклама

Встановити касові апарати можна лише на приміських маршрутах

1546 3
Міністерство інфраструктури пропонує встановити касові апарати для друку чеків в автобусах і маршрутках. Водночас перевізники кажуть, що встановлювати апарати можна лише у автобусах приміських маршрутів і через це може подорожчати тариф.

«Касові апарати можна встановлювати лише у приміських, міжміських та обласних маршрутах. І така практика є в Європі. Що стосується міських маршрутів, то тут доцільно говорити про електронний квиток, а не касові апарати», – розповів tvoemisto.tv голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка.

За його словами, касові апарати встановлюють для того, щоб видати квиток пасажирам, які зайшли на проміжних зупинках, де немає автостанцій. Це також потрібно для того, аби ліківідувати нелегальні перевезення.

Для перевізників встановлення касових апаратів – це додаткові інвестиції. Тож за умови їх закупівлі, доведеться збільшити тариф на перевезення, адже, за словами Івана Велійки, коштів у перевізників для обслуговування маршрутів і так не вистачає.

Окрім того, видавати чеки з касового апарату доведеться водієві автобусу, тож для водіїв це буде додатковим навантаженням.

Перет тим, як встановлювати апарати, на державному рівні доведеться створювати відповідні органи по контролю за ними, зазначив Іван Велійка. 

18 Червня, 2014 19:37
Щедрик [***]И,якісь,та подивіться,як є в Польщі і зробіть так само,а ні,не буде лівих грошей,не вигідно велійкам...
18 Червня, 2014 15:06
taras маразм крепчал но танки наши бистри.
18 Червня, 2014 15:06
taras маразм крепчал но танки наши бистри.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!