Політична реклама

Через заміну автентичних вікон у центрі Львова відкривають судові справи

1685 0
Через заміну автентичних вікон на пластикові в історичній частині Львова Галицька районна адміністрація подала до суду 38 позовів.

У 7 випадках вже виконано рішення суду, -  розповіла начальник юридичного відділу Галицької районної адміністрації Оксана Яремко.

Крім цього, за словами посадовця, є два випадки, коли рішення суду не виконані і виконавча служба передала справу до прокуратури для порушення кримінального провадження. Йдеться про будинки на вул. Городоцькій, 61 та Гонти, 1.

Нагадаємо, 11 листопада 2011 року виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, що заміна вікон і дверей в центральній частині міста можлива тільки у разі, якщо вони не підлягають реставрації.

Так, з січня 2013 року за заміну історичних вікон та дверей без дозволу штрафують не тільки власників квартир, але й компанії, що виконали роботи.

За словами реставратора Крістоф Юнгганс, через заміну дерев’яних вікон на пластикові в квартирі змінюється мікроклімат.

Львів’янам, які мешкають в історичному центрі міста за реставрацію вікон у своїй квартирі потрібно платити лише 20% від загальної суми. Решту оплачують Німецьке товариство міжнародного співробітництва «GIZ» та місто.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!