Через запуск великих автобусів у трамваях Львова зменшився пасажиропотік

4811 2
Повернути пасажирів планують завдяки новим абонементам із можливістю пересадки.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

Після запуску автобусів великого класу на низку маршрутів Львова у трамваях зменшився пасажиропотік. Про це під час брифінгу повідомив в. о. керівника «Львівелектротрансу» В’ячеслав Кокошко.

Читайте також: Чому відрізняється пасажиромісткість берлінських трамваїв у Львові та Німеччині

«При однаковій вартості – це природно. Нові автобуси більш комфортні, ніж деякі трамваї. Тут питання співвідношення ціна – якість. Але я думаю, що ми зможемо повернути частину пасажирів завдяки нижчій вартості», – сказав В’ячеслав Кокошко у відповідь на питання кореспондентки Tvoemisto.tv.

За його словами, повертати пасажирів планують завдяки запровадженню нових абонементів: на півтори години з можливістю пересадки «трамвай-тролейбус», який коштуватиме 5,5 грн, денного електронного абонемента «трамвай-тролейбус» за 15 грн, триденного електронного абонемента «трамвай-тролейбус» за 40 грн та тримісячного абонемента «трамвай-тролейбус» за 420 грн.

Спад пасажирів помітний на тих трамвайних маршрутах, котрі частково збігаються з тими, на яких курсують великі автобуси. Зокрема, йдеться про трамваї №2 та 3. Так, восени до Винників через Личаківську запустили автобуси великого класу на маршрути №5а, 47а, 29. Частково маршрут трійки дублює автобус №45, а двійки – №9, який також курсує по вулиці Чупринки.

Читайте також: Комунальне АТП запустить великі автобуси ще на декілька маршрутів. Перелік

Нагадаємо, з 1 лютого у Львові зросте вартість проїзду у міських автобусах до 7 гривень, водночас пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю ІІІ групи приватні перевізники возитимуть безкоштовно.

Вікторія Ейсмунт

 



Читайте також:
10 Грудня, 2019 17:13
Остап [***]s://[***].facebook.com/ppolkplvivelektrotrans/posts/2572293859524675
28 Січня, 2019 18:33
Ольга Мені здається пассажиропотік у трамваях зменшився через завишену ціну проїзду. Думаю коли вартість у автобусах збільшиться до 7 грн. (як планують), люди знов будуть іздити на трамваях.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!