Через затоплення музею Крушельницької пошкодились 30 експонатів. Перелік

2273 0
Загалом на відновлення пошкоджених експонатів необхідно майже 120 тисяч.
фото: сторінка Андрія Москаленка в мережі Facebook

фото: сторінка Андрія Москаленка в мережі Facebook

Через затоплення музею Соломії Крушельницької було пошкоджено водою паркет, електропроводку, люстри, розписи на стелі та 30 експонатів. Про це Tvoemisto.tv розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, зараз готується позов про відшкодування збитків.

«Всі документи вже зібрані, зараз в спеціалізованої інституції замовлено детальний кошторис збитку. Там є деякі експонати, які мають історичну цінність, як от платівки та грамофон. Ми спілкувалися з мешканкою, яка затопила приміщення, і домовилися, що її квартиру перевірить незалежна експертиза і встановить причину затоплення. Пізніше вона відмовилася впускати експертів та заявила, що вона ні в чому не винна», – зазначив Андрій Москаленко.

Найбільше коштів потребує реставрація фортепіано – приблизно 50 тисяч гривень, а також комплект меблів, що складається з трьох крісел та дивану, – орієнтовно 40 тисяч. Загалом на відновлення пошкоджених експонатів необхідно майже 120 тисяч.

Перелік пошкоджених експонатів та вартість реставрації

Також у музеї Соломії Крушельницької повідомили, що всі заплановані концерти, презентації, лекції та музейні уроки відбудуться, проте до 19 жовтня у музеї не проводитимуть екскурсії.

Нагадаємо, у ніч з 4-го на 5-те жовтня у музично-меморіальному музеї ім. Соломії Крушельницької водою було знищено дві експозиційні зали. Як говорить директорка музею Галина Тихобаєва, приміщення музею затопили сусіди поверхом вище, які не перекрили водопровідну трубу. За її словами, за час роботи музею було складено понад 20 актів про залиття приміщення музею мешканцями квартир. Реставраційні роботи тут коштують дуже дорого, адже будинок є пам’яткою архітектури.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!